paŽnja
OVAJ KOLAČ JE OSTAO DA ŽIVI I NAKON RASPADA JUGOSLAVIJE: Vratiće vam gomilu SEĆANJA na ta vremena, toliko je MOĆAN
Poslužite kada se ohladi i kada upije svo mleko
Koh je jedan od poslastica koje su se jeli u Jugoslaviji. Bez njega starije generacije nisu mogle da zamisle trpezu.
Sastojci:
5 jaja
13 kašika šećera
10 kašika griza
1l mleka
2 vanilin šećera
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca umutiti u čvrst sneg. U belanca dodati 10 kašika šećera, pa mutiti još malo. Zatim dodati žumanca i griz polako mešajući mikserom na najmanjoj brzini. Pleh podmazati i posuti grizom pa sipati masu i peći na 200 stepeni 20 minuta. Koh je pečen kada porumeni i počne da se odvaja ivica od pleha.
Dok se koh peče, skuvati mleko sa 3 kašike šećera i vanilinim šećerom. Ako želite da koh bude sočniji, koristite litar i po mleka i dodajte još 3 kašike šećera.
Pečen koh kutlačom prelivajte toplim mlekom (nikako ne sipajte sve odjednom). Poslužite kada se ohladi i kada upije svo mleko.
(Espreso)