posno
RECEPT ZA POSNU MIMOZU: Ulepšaće vam predstojeću SLAVSKU trpezu
Posna mimoza salatu ulepšaće svaku trpezu
Mimoza salata je nezaobilazna na svakoj prazničnoj ili slavskoj trpezi, a uskoro se približava i Sveti Nikola, pa na vreme osmislite vaš jelovnik. Mimoza se pravi od omiljenih sastojaka svih Srba, ali kako je sada u toku Božićni post, predlažemo vam da napravite posnu varijantu koja je jedanko ukusna kao i mrsna. Kao dodatni sastojak, sem ovih nabrojanih, možete da dodate i tunjevinu.
Sastojci:
- 300 g posnog majoneza
- 2 veća krompira
- 1 šaka praziluka
- 3 kuvane šargarepe
- 1 čen belog luka
- 300 g kupusa
Priprema:
Krompir skuvajte, pa kada se ohladi isecite na kockice. Praziluk iseckajte na kolutove, pa dodajte u krompir, posolite, pobiberite i sipajte malo ulja i sirćeta.
U trećoj posudi isecite kupus na trake ili izrendajte, pa posolite, prelijte uljem i sirćetom. Uzmite posudu u kojoj ćete servirati i prvo poređajte krompir sa prazilukom, pa premažite majonezom, zatim šargarepu i beli luk, pa premažite majonezom, na kraju ide kupus i opet majonez.
Pospite rendanim sirom.
(Espreso/Stvar ukusa)