POSNO
RECEPT ZA POSNE UŠTIPKE: Penasti i mekani, a potrebno vam je samo 3 SASTOJKA za pripremu
Ako volite prženo testo ovaj recept za uštipke je za vas.
Ovi posni uštipci idealni su za doručak ili večeru, a jednako dobro se slažu sa slatkim kao i sa slanim prilozima. Napravite ih za vreme Božićnog posta i uživajte u sjajnom ukusu prženog testa.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 2 kašike ulja za testo + za prženje
- 20 g svežeg kvasca
- 250 ml vode
- so
Priprema:
Kvasac izmrvite i stavite u posudu. Dodajte mlaku vodu, šećer i izmešajte. Zatim dodajte polovinu brašna, so, ulje i izmešajte. Postepeno dodajte preostalo brašno i sve sjedinite viljuškom.
Uzmite najlon kesu i unutrašnjost premažite uljem, sipajte testo u kesu, istisnute sav vazduh iz nje i dobro zavežite. Ostavite u frižideru da prenoći. Sutradan, testo izručiti u posudu i uzimati po malo smese, oblikovati uštipke željenog oblika i veličine.
Pržite na vrelom ulju dok ne porumeni sa obe strane. Vaditi na ubrus i služiti toplo.
(Espreso/Stvar ukusa)