NJAMI
OVI MAFINI SE PRAVE NAJBRŽE: Čokolada CURI IZ NJIH, biće gotovi dok kažete keks (RECEPT)
Prelepi su i preukusni
Kada ne znate šta biste na brzinu napravili, a da ne potrošite mnogo sastojaka probajte ove mafine. Mera je za 12 mafina.
Sastojci:
3 jaja
1 šolja od 200 ml jogurta
2/3 iste šolje ulja
1 šolja šećera ( ja stavila žuti )
2 kašike kakaoa
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo ( 10 gr )
500 – 100 gr čokolade, a mogu se dodati sušene brusnice ili grožđje, kao i seckani orasi, lešnici itd.
Priprema:
Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni.
Umutiti jaja sa šećerom.
Ja mutim žicom, pa malo duže, da se šećer skoro otopi.
Dodati ulje i jogurt pa opet izmešati.
na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo.
Pola mere čokolade možete naseckati u smesu pa sipati u podmazanu modlu za mafine ili dodati odgore.
Ja sam dodala odgore pola mere, a ostatak iseckane čokoalde sam stavila isto od gore lim su se ispekli, da se ta čokolada otopi.
Peći na 180 stepeni izmedju 20 i 25 minuta.
(Espreso/Domaci recepti)