Pilav, Foto: Printscreen/youtube/Domaća kuhinja sa Danijem

probajte

NAPRAVITE PILAV BEZ MESA ZA ČAS, ODLIČAN JE KO POSTI: Ide kao prilog uz ribu, a ni gurmani ne mogu da mu odole!

Posni pilav nema meso, ali ukus je odličan

Objavljeno: 30.11.2022. 14:28h

Pilav je tradicionalno jelo i gotovo da nema osobe koja ga nije bar probala. Svaka domaćica ima svoj recept i neki tajnu kako da ispade savršen, a kako je vreme posta, mi predlažemo da ovo fantasično jelo napravite u posnoj varijanti, samo od pirinča i raznovrsnog povrća.

Ukus je fenomenalan, a možete da ga služite kao prilog uz ribu ili kao glavno jelo.

Sastojci:

300 g pirinča

1 zlatna mešavina

1 praziluk

100 ml ulja

1 crni luk

1 kašičica brašna

FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja
FOTO: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Priprema:

U tiganju zagrejte ulje, pa propržite krupnije sečen crni luk i praziluk. Kad omekša dodajte brašno i brzo promešajte. Sipajte zlatnu mešavinu i dodajte malo vode. Poklopite i kuvajte dok ne omkeša. Dodajte opran pirinač i još mrvicu vode, pa nastavite da kuvate. Posolite, pobiberite i dodajte začine po želji. Promešajte. Sipajte vodu jedan prst iznad pirinča i kad krene da ključa ostavite još 15 minuta. Zatim stavite u rernu na 180°C još 10 minuta.

(Espreso)