probajte
NAPRAVITE PILAV BEZ MESA ZA ČAS, ODLIČAN JE KO POSTI: Ide kao prilog uz ribu, a ni gurmani ne mogu da mu odole!
Posni pilav nema meso, ali ukus je odličan
Pilav je tradicionalno jelo i gotovo da nema osobe koja ga nije bar probala. Svaka domaćica ima svoj recept i neki tajnu kako da ispade savršen, a kako je vreme posta, mi predlažemo da ovo fantasično jelo napravite u posnoj varijanti, samo od pirinča i raznovrsnog povrća.
Ukus je fenomenalan, a možete da ga služite kao prilog uz ribu ili kao glavno jelo.
Sastojci:
300 g pirinča
1 zlatna mešavina
1 praziluk
100 ml ulja
1 crni luk
1 kašičica brašna
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje, pa propržite krupnije sečen crni luk i praziluk. Kad omekša dodajte brašno i brzo promešajte. Sipajte zlatnu mešavinu i dodajte malo vode. Poklopite i kuvajte dok ne omkeša. Dodajte opran pirinač i još mrvicu vode, pa nastavite da kuvate. Posolite, pobiberite i dodajte začine po želji. Promešajte. Sipajte vodu jedan prst iznad pirinča i kad krene da ključa ostavite još 15 minuta. Zatim stavite u rernu na 180°C još 10 minuta.
(Espreso)