isprobajte
POSNA TORTA EGIPĆANKA JE JEDNA OD NAJTRAŽENIJIH U SRBIJI, SVAKO BI DA JE PROBA: Takvu samo na TELEVIZIJI vidite
Celu tortu premažite tankim slojem marmelade, pa kremom od bundeve
Posna torta Egipćanka odlično izgleda na stolu, ali ukus je još bolji.
Potrebno je:
240 g brašna, 240 g žutog šećera, 240 g margarina, 1 limun; ZA FIL: 2–3 kg tikve ili bundeve, 2–3 kašike meda, 4–5 kapi etarskog ulja od kore limuna, malo marmelade ili pekmeza
Priprema:
Prosejano brašno izmešajte sa šećerom, dodajte margarin i sok od limuna. Umesite testo, razdelite ga na pet jednakih delova i svaki posebno ispecite. Za fil ispecite bundevu ili tikvu u rerni, pa je sameljite ili usitnite u blenderu. Dodajte med, etarsko ulje i izmešajte. Dok su još mlake, svaku koru premažite kremom od bundeve i slažite. Celu tortu premažite tankim slojem marmelade, pa kremom od bundeve.
(Espreso)