recept
POSNE PUNJENE PAPRIKE: Umesto MESA napunite ih OVIM SASTOJCIMA, bogato i ukusno, a BEZ ULJA
Post je počeo 28.11. i traje do 06.01., a ako ga se pridržavate na vreme osmislite vaše obroke
Četrdesetodnevni Božični post koji po značenju i trajanju dolazi posle Vaskršnjeg ili Velikog časnog posta, je uvod u najveći hrišćanski praznik Hristovog Vaskresenja.
Post je počeo 28.11. i traje do 06.01.,a ako ga se pridržavate na vreme osmislite vaše obroke. Post na ulju i nije preterano komplikovan, ali post na vodizahteva ideje, pa vam mi predlažimo da napravite fantastične posne paprike punjene žitom.
Sastojci:
- 8 paprika
- 250 g bukovača
- 500 g pšenice
- 3 čena belog luka
- 2 paradajza
- 300 g praziluka
- 1/2 kašičice slatke paprike
Priprema:
Skuvajte žitno, pa sameljite. U tiganju propržite sitni seckani beli luk i slatku papriku, pa pomešajte sa žitom. Dodajte seckani praziluk i bukovaču, pa posolite i pobiberite i pospite bosiljkom. Paprike oljuštite, pa ih napunite dobijenom smesom i ređajte u pleh. Paradajz ispasirajte i poemšajte sa malo vode i sipajte preko paprika. Pokrijte alu folijom i pecite na 180°C oko 30 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)