rezultat je sjajan
OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA PAPRIKAŠ: Od sada ćete BRAŠNO dodavati SAMO NA 1 NAČIN, tajna je OTKRIVENA
Ako je prelijete s vrelom vodom, meso će biti ukusno, a sos - bezukusan
Nakon što se doda brašno prženje se nastavlja dok luk ne postane zlatast kao i brašno. Tada se dodaje aleva paprika. Nakon toga se meša nekoliko puta i razredi se s malo tople vode.
Paprikaš napravljen s takvom zaprškom postaje ukusan i aromatičan. Ako dodate brašno kad je luk već zlatast on će izgoreti dok brašno ne postane zlatasto. Tada paprikaš postaje taman, gorkog ukusa i neprijatnog mirisa.
Najukusniji paprikaš se dobija kad je pravilno napravljena zaprška od prženog luka i brašna. Brašno se dodaje tek onda kad kao rezultat prženja luk postane prozračan.
A ako dodate vodu pre nego što je brašno zlatasto, a luk se već pozlatio paprikaš će da miriše na sirovo testo i neće imati izgled i boju. Ako prelijete zapršku hladnom vodom, dobija se ukusan sos, ali ga meso neće upiti.
Ako je prelijete s vrelom vodom, meso će biti ukusno, a sos - bezukusan. Ali ako je voda topla i sos i meso će biti podjednako ukusni. Ne kuvajte paprikaš na jakoj vatri. Neće se ubrzati već usporiti pripremu hrane.
(Espreso/BonApeti)