UKUSNO
NAJBOLJI RECEPT ZA BOŽIĆNI POST: Napravite ovo i nećete osetiti da vam FALI MRSNA HRANA
Božićni post je počeo.
Predstavljamo vam recept za savršen posni ručak, koji ćete sigurno česti pripremati u vreme posta.
Posne punjene paprike
Sastojci:
12 paprika šilja
2 šolje pirinča
1 crni luk
1 paradajz
1 kašika paradajz paste
1 kašičica soli
Malo peršuna
Aleva papriku
Za sos:
1 kašika paradajz paste
1 kašika limunovog soka
600 ml vrele vode
1 kašičica soli
Priprema:
Pre svega, pirinač dobro operite i procedite, pa potom dodajte iseckani crni luk, izrendani paradajz, paradajz pastu, so i peršun, malo bibera, alevu papriku i dobro sjedinite, piše Stvarukusa.
Paprike očistite od semenki, ali sačuvajte vrh koji ste odsekli.
Napunite dobijenom smesom, zatvorite vrhom paprike i poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu.
Paradajz pastu pomešajte sa limunovim sokom, vrelom vodom i kašičicom soli, pa prelijte paprike.
Pek papir zgužvajte, malo nakvasite i lepo pokrijte paprike. Pecite na 230°C oko 35-40 minuta. Potom sklonite papir i pecite još 10 minuta.
(Espreso)