Post, Foto: Printscreen/Youtube/ TV Novi Bečej

UKUSNO

NAJBOLJI RECEPT ZA BOŽIĆNI POST: Napravite ovo i nećete osetiti da vam FALI MRSNA HRANA

Božićni post je počeo.

Objavljeno: 28.11.2022. 22:47h

Predstavljamo vam recept za savršen posni ručak, koji ćete sigurno česti pripremati u vreme posta.

Posne punjene paprike

Sastojci:

12 paprika šilja

2 šolje pirinča

1 crni luk

1 paradajz

1 kašika paradajz paste

1 kašičica soli

Malo peršuna

Aleva papriku

foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Za sos:

1 kašika paradajz paste

1 kašika limunovog soka

600 ml vrele vode

1 kašičica soli

Priprema:

Pre svega, pirinač dobro operite i procedite, pa potom dodajte iseckani crni luk, izrendani paradajz, paradajz pastu, so i peršun, malo bibera, alevu papriku i dobro sjedinite, piše Stvarukusa.

Paprike očistite od semenki, ali sačuvajte vrh koji ste odsekli.

Napunite dobijenom smesom, zatvorite vrhom paprike i poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu.

Paradajz pastu pomešajte sa limunovim sokom, vrelom vodom i kašičicom soli, pa prelijte paprike.

Pek papir zgužvajte, malo nakvasite i lepo pokrijte paprike. Pecite na 230°C oko 35-40 minuta. Potom sklonite papir i pecite još 10 minuta.

(Espreso)