OBRATITE PAŽNJU
PILA JE ČAŠU SLANE VODE SVAKOG JUTRA NA PRAZAN STOMAK: Evo šta joj se DESILO
Najveća razlika između morske i kuhinjske soli je u tome što kuhinjska so, sušenjem na više od 650 stepeni Celzijusa, menja svoju hemijsku strukturu, pa ne sadrži potrebne elemente i minerale kao prirodna.
Opšte je poznato da morska so ima mnogo koristi po ljudski organizam, a utvrđeno je i da je veoma lekovita. Ipak, ljudi često imaju potpuno pogrešno mišljenje o njoj. Obično se smatra da so podiže krvni pritisak, međutim to se odnosi samo na kuhinjsku so (natrijum-hlorid). Morska so nastaje prirodnim procesima isparavanja slane vode, pri čemu svi njeni sastojci ostaju očuvani. Najveća razlika između morske i kuhinjske soli je u tome što kuhinjska so, sušenjem na više od 650 stepeni Celzijusa, menja svoju hemijsku strukturu, pa ne sadrži potrebne elemente i minerale kao prirodna. Iako se i ona dobija iz morske vode, preradom su joj odstranjeni svi minerali, pa je ostao samo natrijum koji je štetan u velikim količinama. S druge strane, morska so zadržava sve korisne sastojke i nakon odvajanja od vode, pa je njeno delovanje potpuno suprotno onome koje ima kuhinjska so.
Evo koje sve benefite obezbeđujete svom organizmu ako mu svakog jutra priuštite čašu mlake vode u kojoj ste rastvorili kašičicu morske soli.
Minerali kojima je ovaj slani napitak bogat podstiče limfnu drenažu što znači da navodi vaš organizam da se sam čisti iznutra i da prirodnim putem izbacuje toksine. Pored toga, ima i antibakterijsko dejstvo pa pomaže izbacivanje štetnih bakterija iz creva.
Hidratacija
Voda je neophodna organizmu za njegovo normalno funkcionisanje, međutim postoji mogućnost i da unesete previše vode. Neki ljudi kojima organizam slabije apsorbuje vodu, pijenjem velikih količina vode prave grešku jer tako previše razvodnjavaju tkiva pa im se voda zadržava na pogrešnim mestima. Pijenje slane vode može da reši ovaj problem jer obezbeđuje dobru apsorpciju čime se povećava hidriranost svih ćelija.
(Espreso)