Prženice, Foto: Printscreen

savršen doručak

OVAKVE PRŽENICE SMETE DA JEDETE ZA VREME POSTA: Još su ukusnije, jaja i mleko zamenite OVIM SASTOJCIMA! (RECEPT)

U toku posta ne morate da se odričete omiljene hrane, a evo kako da napravite posne prženice

Objavljeno: 28.11.2022. 09:22h

Prženice su oduvek bile odličan način da iskoristite bajat hleb, a sastojci koji su potrebni su jaja i mleko. One su jeftino i ukusno jelo na kojem su odrasle mnoge generacije. Prženice spadaju u mrsna jela, a kako danas počinje Božićni post mnogi moraju da ih se odreknu.

Mi vam donosimo posnu varijantu koja je jednako ukusna, a jaja i mleko zamenite brašnom, senfom i vodom.

Sastojci:

50 g brašna

5-6 kašika senfa

oko 60 ml vode

hleb

Priprema:

Pomešajte senf i brašno, pa postepeno sipajte vodu. Vodu dolivajte sve dok ne dobijete smesu koja nije gusta. Hleb uvaljajte u dobijenu smesu, pa ga pržite u ulju koje ste dobro zagrejali.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Essen Rezepte
FOTO: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

(Espreso)