Prženice, Foto: Printscreen
savršen doručak
OVAKVE PRŽENICE SMETE DA JEDETE ZA VREME POSTA: Još su ukusnije, jaja i mleko zamenite OVIM SASTOJCIMA! (RECEPT)
U toku posta ne morate da se odričete omiljene hrane, a evo kako da napravite posne prženice
Objavljeno: 28.11.2022. 09:22h
Jelena Jovanović
Prženice su oduvek bile odličan način da iskoristite bajat hleb, a sastojci koji su potrebni su jaja i mleko. One su jeftino i ukusno jelo na kojem su odrasle mnoge generacije. Prženice spadaju u mrsna jela, a kako danas počinje Božićni post mnogi moraju da ih se odreknu.
Sastojci:
50 g brašna
5-6 kašika senfa
oko 60 ml vode
hleb
Priprema:
Pomešajte senf i brašno, pa postepeno sipajte vodu. Vodu dolivajte sve dok ne dobijete smesu koja nije gusta. Hleb uvaljajte u dobijenu smesu, pa ga pržite u ulju koje ste dobro zagrejali.
(Espreso)