za svaku priliku
OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA KIFLICE: Biće MEKANE i drugi dan zbog 1 SASTOJKA, RECEPT KIDA
Dodatna prednost je što dugo ostanu mekane pa ih možete pripremiti veče pre i jesti za doručak
Ove kiflice možete napraviti da budu i slane i slatke u zavisnosti od toga šta se vama jede.
Kiflice od ovog testa biće mekane i ukusne bilo da ih punite pršutom, sirom, kulenom, džemom… ili ih ostavite prazne. Dodatna prednost je što dugo ostanu mekane pa ih možete pripremiti veče pre i jesti za doručak.
Sastojci:
Testo:
450 - 500 g brašna
pola kocke svezeg kvasca
1 dl mlakog mleka
1 dl kisele vode sobne temperature
1 dl ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Punjenje:
sir, šunka, kulen, džem (po želji)
Za premazivanje:
žumance i susam
Priprema:
Pomešajte mleko i kiselu pa dodajte kvasac i šećer. Ostavite da odstoji 5 minuta pa polako dodajte ostale sastojke i umesite testo. Testo ostaviti pola sata da nadođe. Zatim ga razvaljati na cm debljine pa podelite na trouglove. Na svaki trougao stavite nadev po želji i zarolajte u kiflicu. Stavite na pleh, premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 10-15 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)