Kiflice, Foto: Printscreen/Youtube/Emiramis kuhinja

za svaku priliku

OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA KIFLICE: Biće MEKANE i drugi dan zbog 1 SASTOJKA, RECEPT KIDA

Dodatna prednost je što dugo ostanu mekane pa ih možete pripremiti veče pre i jesti za doručak

Objavljeno: 27.11.2022. 15:20h

Ove kiflice možete napraviti da budu i slane i slatke u zavisnosti od toga šta se vama jede.

Kiflice od ovog testa biće mekane i ukusne bilo da ih punite pršutom, sirom, kulenom, džemom… ili ih ostavite prazne. Dodatna prednost je što dugo ostanu mekane pa ih možete pripremiti veče pre i jesti za doručak.

Sastojci:

Testo:

450 - 500 g brašna

pola kocke svezeg kvasca

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook

1 dl mlakog mleka

1 dl kisele vode sobne temperature

1 dl ulja

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

Punjenje:

sir, šunka, kulen, džem (po želji)

foto: RINA

Za premazivanje:

žumance i susam

Priprema:

Pomešajte mleko i kiselu pa dodajte kvasac i šećer. Ostavite da odstoji 5 minuta pa polako dodajte ostale sastojke i umesite testo. Testo ostaviti pola sata da nadođe. Zatim ga razvaljati na cm debljine pa podelite na trouglove. Na svaki trougao stavite nadev po želji i zarolajte u kiflicu. Stavite na pleh, premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 10-15 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)