oprezno
AKO PRIMETITE OVAJ MIRIS NA SLANINI, ODMAH JE BACITE: To je ZNAK da se POKVARILA
Ono što malo ko zna jeste kako da prepozna pokvarenu slaninu, a da to nije samo po izgledu
Slaninu i kobasice ljudi često jedu, naročito ako naprave svoju domaću.
Nema ništa lepše od domaćeg mesa.
Ono što malo ko zna jeste kako da prepozna pokvarenu slaninu, a da to nije samo po izgledu.
Obratite pažnju.
Ukoliko ste u trgovini i kupujete kobasicu, tražite kobasicu kojoj je površina glatka i sjajna. Ukoliko je kobasica lepljiva, najbolje je ne kupovati. Lepljiva kobasica je pred istekom roka trajanja.
Takođe je važna boja kobasice. Ako je kobasica pri vrhu postala sivkasta ili zelenkasta, nemojte je konzumirati. Kobasicu ne bi trebali držati u zamrzivaču duže od 2 – 3 meseca jer tada kobasica gubi na kvalitetu i izmenjuje ukus.
Ukoliko imate slaninu koja gubi svoju crvenu boju te dobija bledu sivkastu, to znači da se pokvarila. Slično kao i kod kobasice, kada slanina postane sluzava ili lepljiva to znači da joj je rok trajanja pri kraju.
Ukoliko slanina ima kiseli miris to takođe znači da je pokvarena i ne bi ju bilo pametno jesti. Ukoliko primetite bilo kakve znakove kvarenja na slanini, bacite je kako ne biste kontaminirali i ostalu hranu u vašem frižideru.
Pokvareno suvo meso ne bi trebali jesti jer u mesu postoji mnoštvo bakterija koje možete uneti u vaš organizam.
(Espreso/Net.hr)