Podvarak, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

za ručak

OVAKO SE NA STARINSKI NAČIN SPREMA PODVARAK: Tajna SRPSKOG SPECIJALITETA se krije u OVOME, domaćice zapišite RECEPT

Starinski recept se prenosi sa kolena na koleno

Objavljeno: 27.11.2022. 10:58h

Podvarak je jelo kojem retko ko može da odoli.

Starinski recept se prenosi sa kolena na koleno.

Odmah ćete ga zapisati.

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci za 4 osobe:

kiseli kupus

glavica crnog luka

biber u zrnu

lovorov list

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

aleva paprika

meso po želji

Priprema

Najpre ispržite meso po želji, pile, šnicle, šta volite, povadite ga u činiju i na tom ulju pržite podvarak. Iseckajte sitno crni luk, propržite na ulju gde se pržilo meso, dodajte kupus (količina po želji) iseckan na tanke trakice i propržite oko pola sata. Stalno mešajte da se ne zalepi za dno.

Zatim dodati oko pola kašike aleve paprike, biber u zrnu, nekoliko lovorovih listova, posoliti po ukusu, preručiti u posudu koja može u rernu i peći oko 2 sata dok kupus omekša. Posudu prekriti folijom i za vreme pečenja ne mešati. Možete praviti i sa suvim mesom i pančetom.

(Espreso/Najžena)