za ručak
OVAKO SE NA STARINSKI NAČIN SPREMA PODVARAK: Tajna SRPSKOG SPECIJALITETA se krije u OVOME, domaćice zapišite RECEPT
Starinski recept se prenosi sa kolena na koleno
Podvarak je jelo kojem retko ko može da odoli.
Starinski recept se prenosi sa kolena na koleno.
Odmah ćete ga zapisati.
Sastojci za 4 osobe:
glavica crnog luka
biber u zrnu
aleva paprika
meso po želji
Priprema
Najpre ispržite meso po želji, pile, šnicle, šta volite, povadite ga u činiju i na tom ulju pržite podvarak. Iseckajte sitno crni luk, propržite na ulju gde se pržilo meso, dodajte kupus (količina po želji) iseckan na tanke trakice i propržite oko pola sata. Stalno mešajte da se ne zalepi za dno.
Zatim dodati oko pola kašike aleve paprike, biber u zrnu, nekoliko lovorovih listova, posoliti po ukusu, preručiti u posudu koja može u rernu i peći oko 2 sata dok kupus omekša. Posudu prekriti folijom i za vreme pečenja ne mešati. Možete praviti i sa suvim mesom i pančetom.
(Espreso/Najžena)