Štrudla sa čokoladom, Foto: Bakina kuhinja

njami

BAKA OTKRILA TAJNU SOČNE ŠTRUDLE SA ČOKOLADOM: Od sada ćete je PRAVITI samo na NJEN NAČIN (RECEPT)

Pokriti da se ohladi i uživati u čokoladnom ukusu

Objavljeno: 27.11.2022. 08:32h

Probajte ovu fantastičnu štrudlu, punu čokolade, veoma lagana za pravljenje i vrhunskog je ukusa, a još po bakinom receptu.

foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

300 ml mleka

15-20 gr kvasca

1 kašičica šećera

malo soli

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

1 jaje + 1 žumance

30 ml. ulja ili 50 gr maslaca

korica limuna

500-550 gr brašna

100 gr čokolade (ja sam stavila mlečne)

2 pune kašike kakaa

Priprema:

U malo mlakog mleka izmrviti kvasac i dodati šećer i izmešati. Ostaviti da zapeni. U vanglicu sipati kvasac, dodati mlako mleko, jaje i žumance, ulje, ili maslac, korica limuna brašno, so i zamesiti mekše testo. Testo dobro izlupati varjačom ili mikserom da bude glatko.

foto: Bakina kuhinja

Podeliti na dva dela pa u jedan dodati kakao i ponovo ga preraditi. Pokriti loptice da narastu 20 minuta. Prvo oklagijom razviti svetle teso u pravougaonik pa čokoladno koje stavljamo na svelo i još malo razvijemo oklagijom.

foto: Bakina kuhinja

Donji deo iseći na tanje trake dužine 15 cm pa ih uviti oko svoje ose. Na drugi deo staviti rendanu čokoladu pa testo urolovati u rolnicu i malo premazati uljem.

foto: Bakina kuhinja

Ostaviti da poraste 15 minuta, pa premazati žumancetom i poprskati još malo uljem. Peći na 180 stepeni C oko 50-sat vremena. Pokriti da se ohladi i uživati u čokoladnom ukusu.

(Espreso)