njami
BAKA OTKRILA TAJNU SOČNE ŠTRUDLE SA ČOKOLADOM: Od sada ćete je PRAVITI samo na NJEN NAČIN (RECEPT)
Pokriti da se ohladi i uživati u čokoladnom ukusu
Probajte ovu fantastičnu štrudlu, punu čokolade, veoma lagana za pravljenje i vrhunskog je ukusa, a još po bakinom receptu.
Potrebno je:
300 ml mleka
15-20 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
1 jaje + 1 žumance
30 ml. ulja ili 50 gr maslaca
korica limuna
500-550 gr brašna
100 gr čokolade (ja sam stavila mlečne)
2 pune kašike kakaa
Priprema:
U malo mlakog mleka izmrviti kvasac i dodati šećer i izmešati. Ostaviti da zapeni. U vanglicu sipati kvasac, dodati mlako mleko, jaje i žumance, ulje, ili maslac, korica limuna brašno, so i zamesiti mekše testo. Testo dobro izlupati varjačom ili mikserom da bude glatko.
Podeliti na dva dela pa u jedan dodati kakao i ponovo ga preraditi. Pokriti loptice da narastu 20 minuta. Prvo oklagijom razviti svetle teso u pravougaonik pa čokoladno koje stavljamo na svelo i još malo razvijemo oklagijom.
Donji deo iseći na tanje trake dužine 15 cm pa ih uviti oko svoje ose. Na drugi deo staviti rendanu čokoladu pa testo urolovati u rolnicu i malo premazati uljem.
Ostaviti da poraste 15 minuta, pa premazati žumancetom i poprskati još malo uljem. Peći na 180 stepeni C oko 50-sat vremena. Pokriti da se ohladi i uživati u čokoladnom ukusu.
(Espreso)