Čorba/Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ekuhinjica - sweet and savory recipes
prekusno
OVA ČORBA PUNA POVRĆA JE NAJBOLJA ZA HLADNE DANE: Od sada ćete je stalno SPREMATI umesto SUPE (RECEPT)
Sprema se lako i svima uspeva iz prvog pokušaja
Objavljeno: 26.11.2022. 15:54h
Nikolina Jokić
Isprobajte recept za zimsku čorbu sa tikvicama i pirinčem. Lako se pravi, a svideće se svima.
U hladnim danima najviše nam prijaju tople supe i čorbe za ručak. U nastavku pročitajte recept za zimsku čorbu sa tikvicama koja će vas zasititi ako je poslužite uz hleb. Sprema se lako i svima uspeva iz prvog pokušaja.
Sastojci:
1 crni luk
1 tikvica manja
pola šolje pirinča
so, biber, svež peršun, kocka za supu
Priprema:
U šerpi propržite seckan luk i šargarepu. Dodajte sitno iseckanu tikvicu pa sve izdinstajte. Ubacite pirinač koji ste prethodno natopili u vodi. Nalijte vodu, stavite kocku za supu, poklopite i kuvajte dok pirinač ne bude gotov. Začinite po želji i stavite svež peršun.
(Espreso/Stvar ukusa)