Meso, Foto: Printsceen/TikTok/themodernnonna

za ručak

OVAJ JUGOSLOVENSKI RECEPT JE BIO OBAVEZAN NA SVAKOM STOLU: Danas ga nema ni na VIDIKU, ZABORAVILI SU GA

Domaćice ih često primenjuju

Objavljeno: 26.11.2022. 11:57h

Recepti iz Jugoslavije su i danas jako popularni.

Domaćice ih često primenjuju.

A ovo je jedan od njih.

Sastojci: 1 pile 1 kg dunja 1 kašika brašna

FOTO: Printsceen/TikTok/themodernnonna
FOTO: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr
FOTO: Printsceen/TikTok/themodernnonna
FOTO: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr

Priprema: Pile isecite, stavite u šerpu, sipajte vodu i kuvajte. Na pola kuvanja isključite šporet.

Dunje operite, ali ne ljuštite, da se ne raspadnu. Isecite na kriške.

Uvaljajte dunje u šećer, pa propržite na malo masti ili ulja. Izvadite dunje iz šerpe, pa u nju u to isto ulje ili mast dodajte brašno i promešajte.

foto: Printsceen/TikTok/themodernnonna

Posle minut vratite dunje, dodajte piletinu i bujon (voda u kojoj se kuvalo pile), posolite i pobiberite. Kuvajte poklopljeno dok meso ne bude gotovo.

Pile sa dunjom je stari i zaboravljeni recept koji su jugoslovenske domaćice stalno pravile. Celo pile isecite, pa kuvajte zajedno sa dunjama koje ste prethodno propržili.

foto: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr

Spoj slanog i slatkog čini ovo jelo neodoljivim. Greota je da ovako ukusno jelo padne u zaborav, pa isprobajte recept jer će vam se garantovano dopasti.

Od dunja može da se pravi i slatko, ako želite da se počastite ukusnom poslasticom posle predivnog obroka.

(Espreso/Stvar ukusa)