za ručak
OVAJ JUGOSLOVENSKI RECEPT JE BIO OBAVEZAN NA SVAKOM STOLU: Danas ga nema ni na VIDIKU, ZABORAVILI SU GA
Domaćice ih često primenjuju
Recepti iz Jugoslavije su i danas jako popularni.
Domaćice ih često primenjuju.
A ovo je jedan od njih.
Sastojci: 1 pile 1 kg dunja 1 kašika brašna
Priprema: Pile isecite, stavite u šerpu, sipajte vodu i kuvajte. Na pola kuvanja isključite šporet.
Dunje operite, ali ne ljuštite, da se ne raspadnu. Isecite na kriške.
Uvaljajte dunje u šećer, pa propržite na malo masti ili ulja. Izvadite dunje iz šerpe, pa u nju u to isto ulje ili mast dodajte brašno i promešajte.
Posle minut vratite dunje, dodajte piletinu i bujon (voda u kojoj se kuvalo pile), posolite i pobiberite. Kuvajte poklopljeno dok meso ne bude gotovo.
Pile sa dunjom je stari i zaboravljeni recept koji su jugoslovenske domaćice stalno pravile. Celo pile isecite, pa kuvajte zajedno sa dunjama koje ste prethodno propržili.
Spoj slanog i slatkog čini ovo jelo neodoljivim. Greota je da ovako ukusno jelo padne u zaborav, pa isprobajte recept jer će vam se garantovano dopasti.
Od dunja može da se pravi i slatko, ako želite da se počastite ukusnom poslasticom posle predivnog obroka.
(Espreso/Stvar ukusa)