NJAMI
OVAKO SE NA SPREMA KUVANI KISELI KUPUS: Tajna SRPSKOG SPECIJALIETA se krije u OVOME, recept KIDA
Iskustvo domaćica je pokazalo da naši stari nisu pogrešili
Jedno od neizostavnih zimskih jela jeste kuvana verzija kiselog kupusa sa suvim mesom, uz koju obavezno, po tradicionalnim receptima, ide i domaća proja.
Bake su govorile da su najbolja ona jela koja se dugo kuvaju, a ovo je jedno od takvih. Iskustvo domaćica je pokazalo da naši stari nisu pogrešili.
Zato vam Telegraf donosi recept za kuvani kiseli kupus sa suvim mesom koji će svim ukućanima otvoriti apetit.
Sastojci:
1 veća glavica kiselog kupusa
3 čena belog luka
1 glavica crnog luka
1 kašika začinske paprike
1 kg suvog mesa
manji komad slanine
2 kašike masti
so, začini po ukusu
lovorov list
Priprema:
Suvo meso isecite na kocke, stavite u šerpu, prelijte vodom da ogrezne i kuvajte najviše 10 minuta.
Crni i beli luk isecite na sitno, pa ih propržite u dubokoj šerpi na zagrejanoj masti i dodajte začinsku papriku. Isecite kupus na krupne komade i properite ga ako je mnogo kiseo.
Kupus stavite u šerpu sa lukom i sipajte vodu tako da ga prekrije, pa onda ubacite meso, slaninu, ostale začine i lovorov list.
Ostavite da se krčka 100 minuta.
Služite ga uz vruću proju.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)