Kiseli kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

NJAMI

OVAKO SE NA SPREMA KUVANI KISELI KUPUS: Tajna SRPSKOG SPECIJALIETA se krije u OVOME, recept KIDA

Iskustvo domaćica je pokazalo da naši stari nisu pogrešili

Objavljeno: 26.11.2022. 11:05h

Jedno od neizostavnih zimskih jela jeste kuvana verzija kiselog kupusa sa suvim mesom, uz koju obavezno, po tradicionalnim receptima, ide i domaća proja.

Bake su govorile da su najbolja ona jela koja se dugo kuvaju, a ovo je jedno od takvih. Iskustvo domaćica je pokazalo da naši stari nisu pogrešili.

Zato vam Telegraf donosi recept za kuvani kiseli kupus sa suvim mesom koji će svim ukućanima otvoriti apetit.

Sastojci:

1 veća glavica kiselog kupusa

3 čena belog luka

FOTO: Bakinja kuhinja
FOTO: Bakinja kuhinja
FOTO: Bakinja kuhinja
FOTO: Printscreen/RTS
FOTO: Profimedia

1 glavica crnog luka

1 kašika začinske paprike

1 kg suvog mesa

manji komad slanine

2 kašike masti

foto: Printscreen/youtube/Kuhinja Valentina Mašković

so, začini po ukusu

lovorov list

Priprema:

Suvo meso isecite na kocke, stavite u šerpu, prelijte vodom da ogrezne i kuvajte najviše 10 minuta.

Crni i beli luk isecite na sitno, pa ih propržite u dubokoj šerpi na zagrejanoj masti i dodajte začinsku papriku. Isecite kupus na krupne komade i properite ga ako je mnogo kiseo.

foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

Kupus stavite u šerpu sa lukom i sipajte vodu tako da ga prekrije, pa onda ubacite meso, slaninu, ostale začine i lovorov list.

Ostavite da se krčka 100 minuta.

Služite ga uz vruću proju.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)