SJAJNO
MESEC DANA PIJTE VODU I MED SAMO NA PRAZAN STOMAK: Evo šta će vam se DESITI
Dobro promešajte vodu i med, pričekajte da se on u potpunosti otopi i zatim popijte
Jeste li znali da topla voda i med utiču na sveukupno zdravlje? Med je jedna od najzdravijih namirnica na svetu pa je svakodnevno konzumiranje meda najbolji način da u potpunosti iskoristite sve njegove dobre strane.
Brojna su istraživanja pokazala da pčelarski proizvod topiv u vodi ima brojne neprocenjive zdravstvene koristi.
Prednosti vode s medom su smanjeni apetit, poboljšanje metabolizma, smanjenje žgaravice i slično. Osim toga, pomaže i onima koji imaju problema s lošom probavom. Tačnije, sa zatvorom stolice. Jedan jednostavni napitak s medom koji se svako jutro mora konzumirati natašte probudiće sporu probavu.
Ako je med lošeg kvaliteta bolje je kupiti proizvod od pouzdanih prodavača. Budite pažljivi i oprezni pri odabiru pčelinjeg meda.
Piće može naškoditi samo ako se ne pridržavate osnovnih pravila konzumacije i pripreme samog pića. Ako postoje medicinski pokazatelji da ste alergični na med onda ovo piće nije za vas.
Pre nego što odlučite uzeti čašu meda s vodom na prazan želudac, trebali biste se posavetovati sa stručnjacima i uverite se da nema kontraindikacija. Vredno je suzdržati se od takvog pića ako imate alergije, čir na želucu, gastritis, reumatizam, resekcija želuca i slično.
Iako je mnogima na početku ovaj napitak čudnog ukusa, vrlo ga je lako ispiti u jednom gutljaju. Zapravo, nakon nekoliko dana se većina počinje i veseliti ovom energetskom napitku. Što zbog ukusa, što zbog pozitivnog učinka na zdravlje.
Kako napraviti vodu s medom?
Sastojci:
2 dl mlake vode 1 puna čajna kašika meda
Dobro promešajte vodu i med, pričekajte da se on u potpunosti otopi i zatim popijte. Voda mora biti mlaka, a nikako vrela jer visoka temperatura uništava sve hranjive i blagotvorne tvari u medu.
Važno je da medeni napitak popijete odmah čim ga pripremite, po mogućnosti na prazan želudac. Nikako nemojte zagrevati napitak jer ćete tako uništiti sve hranjive tvari i pčelinje enzime u medu.
(Espreso)