recept
NE TREBA VAM RUSKA SALATA, U MOSKVI JE SADA POPULARNA OVA NJENA VERZIJA: Lakše se pravi od ORIGINALNE, a ima SVAŠTA
Isprobajte recept za prazničnu salatu koja je još ukusnija od ruske
Praznici stižu i svi se raduju svečanoj trepzi. Ono što će se obavezno naći su najpopularnije salate, a to su ruska i mimoza, kao i pečenje. Umesto klasičnih obradujte porodicu i goste drugačijim salatama, koje su jednako ukusne kao i ruska, ali su mnogo lakše za pripremu.
Salata sa piletinom, kuvanim jajima i kiselim povrćem je naš predlog kako da zamenite najčuveniju salatu, a da svi budu zadovoljni.
Sastojci:
350 g mariniranih pečuraka
300 g pilećeg filea
3 jajeta
2 crna luka
2 šargarepe
2 kisela krastavca
2 kašike majoneza
kurkuma
Priprema:
Belo meso posolite i pospite kurkumom sa obe strane. Lepo utrljajte, pa pržite. Kada okrenete meso na drugu stranu da se prži dodajte malo vode, poklopite i ostavite da se krčka dok ne bude gotovo. Zatim izvadite meso iz tiganja, pa isecite na sitnije kockice. U tiganju propržite i sitno seckan crni luk, pa dodajte šargarepu iseckanu na sitne kockice. Sve je gotovo kada povrće omekša.
U posudi pomešajte meso, šargarepu, crni luk, seckane marinirane pečurke i kiseli krastavac. Na kraju dodajte i seckana kuvana jaja. Posolite, pobiberite, dodajte majonez i dobro sjedinite.
(Espreso)