prijatno!
NAPRAVITE POSAN KROMPIR PAPRIKAŠ ZA DANAŠNJI RUČAK: Priprema je jednostavna, a 1 ZAČIN će dati poseban šmek
Jelo "na kašiku" koje će obradovati vaša nepca
Kad dođu dani posta, domaćice su u dilemi koje jelo da pripreme za članove porodice.
Krompir-paprikaš je uvek dobar izbor, jer povrće koje se koristi za pripremu vole svi, a jelo je ujedno i ukusno i zasitno.
Sastojci:
- 350 g crnog luka
- 1,2 kg krompira
- 1 crvena paprika
- 1 šargarepa
- 300 ml soka od paradajza
- voda
- so
- biber
- začinska paprika
Priprema:
Luk, šargarepu i papriku operite pod mlazom vode, pa ih isecite na krupnije komade i poređajte u pleh. Pecite na 220 stepeni dvadesetak minuta.Pečeno povrće usitnite u blenderu i posolite.Oljuštite krompir, isecite ga na veće komade, dodajte mu usitnjeno pečeno povrće i začine po ukusu. Nalijte povrće hladnom vodom i stavite da se kuva.
Prvih dvadesetak minuta kuvajte paprikaš na jačoj temperaturi, a onda smanjite jačinu ringle i ostavite da se obrok krčka još dvadesetak minuta.
Po želji, pre služenja paprikaš obilno pospite iseckanim svežim peršunovim lišćem.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)