Krompir paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

prijatno!

NAPRAVITE POSAN KROMPIR PAPRIKAŠ ZA DANAŠNJI RUČAK: Priprema je jednostavna, a 1 ZAČIN će dati poseban šmek

Jelo "na kašiku" koje će obradovati vaša nepca

Objavljeno: 25.11.2022. 10:29h

Kad dođu dani posta, domaćice su u dilemi koje jelo da pripreme za članove porodice.

Krompir-paprikaš je uvek dobar izbor, jer povrće koje se koristi za pripremu vole svi, a jelo je ujedno i ukusno i zasitno.

Sastojci:

  • 350 g crnog luka
  • 1,2 kg krompira
  • 1 crvena paprika
  • 1 šargarepa
  • 300 ml soka od paradajza
  • voda
  • so
  • biber
  • začinska paprika
  • FOTO: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes
    FOTO: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes
    FOTO: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes
    FOTO: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Priprema:

Luk, šargarepu i papriku operite pod mlazom vode, pa ih isecite na krupnije komade i poređajte u pleh. Pecite na 220 stepeni dvadesetak minuta.Pečeno povrće usitnite u blenderu i posolite.Oljuštite krompir, isecite ga na veće komade, dodajte mu usitnjeno pečeno povrće i začine po ukusu. Nalijte povrće hladnom vodom i stavite da se kuva.

Prvih dvadesetak minuta kuvajte paprikaš na jačoj temperaturi, a onda smanjite jačinu ringle i ostavite da se obrok krčka još dvadesetak minuta.

Po želji, pre služenja paprikaš obilno pospite iseckanim svežim peršunovim lišćem.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)