posna hrana
DOMAĆA RIBLJA PAŠTETA: Priprema je jednostavna, a UKUS NEVEROVATAN, idealna je tokom POSTA
Zdravo i ukusno!
Mnogi misle da je hrana koja se jede za vreme posta bezukusna i jednolična, ali to i nije baš tako. Domaće paštete su idealne u toku posta, jer ih možete jesti sa zapečenim hlebom i krekerima, a najbolje od svega je to što se relativno brzo spremaju.
Za vas smo pripremili recept za domaću paštetu koja će vam svojim ukusom post sigurno učiniti lepšim i lakšim.
Sastojci:
- 500 g oslića
- 3 kašike soja-sosa
- 2 čena belog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- vlašac
Priprema:
Oslić nalijte toplom vodom, posolite i stavite da se kuva. Kada je riba skuvana, ostavite je da se ohladi i ocedite je od vode.
U blender stavite oslić i sve ostale navedene sastojke sem vlašca.
Kada su se svi sastojci lepo sjednili, paštetu prebacite u drugu posudu i ostavite je u frižideru najmanje sat vremena.
Kada je gotova, pospite je sveže seckanim vlašcem i uživajte.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)