tope se u ustima
RECEPT ZA PUNJENE PANCEROTE: Ovakvo testo do sada niste spremali, biće MEKANIJE od običnog zbog 1 SASTOJKA
Pržite u zagrejanom ulju 3 minuta sa svake strane na laganoj vatri.
Pancerote su prženo pecivo koje potiče iz italijanske kuhinje. Lako ih možete napraviti kod kuće samo pratite recept u nastavku. Možete ih služiti za doručak ili večeru, podjedanko ih vole i deca i odrasli. Punjenje možete pripremiti po želji.
Sastojci:
- 1 kilogram krompira
- 500 g piletine
- 3 struka praziluka
- 1 paprika
- 4 čena belog luka
- 50 g paradajz pirea
- 700 g brašna
- 2 jajeta
- 30 g maslaca
- origano, biber, so, mlevena paprika
- 20 ml maslinovog ulja
- ulje za prženje
Priprema:
Krompir skuvajte u slanoj vodi. Izgnječite ga i dodajte puter, jaja, 1 praziluk, brašno, biber i origano. Zamesiti testo. Nadev pripremamo tako što propržimo pileća prsa, 2 praziluka, beli luk i paprike, isečene na sitno. Posolite. Dodajte paradajz pire i začinite biberom. Krompirovo testo podelimo na 10 komada i formiramo okrugli mali hleb, stavimo fil i zatvorimo ga. Pržite u zagrejanom ulju 3 minuta sa svake strane na laganoj vatri.
(Espreso/Stvar ukusa)