Piletina, Foto: Bakina kuhinja

ukusno

RECEPT ZA NAJSOČNIJE BELO MESO: Tajna je u MARINADI koja će ga učiniti mekanim

Najlepše grilovano belo meso pravi se lako

Objavljeno: 23.11.2022. 23:25h

Grilovano belo meso je najjednostavnije za pripremu, ali ako se ne spremi kako treba često ume da bude suvo ili gumeno. Većina ljudi izbegava da jede ovako pripremljenu piletinu, jer i najmanja greška može da dovede do bezukusnog jela.

Predlažemo vam recept koji nema šanse da vam ne uspe, a rezultat je sočno i ukusno belo meso. Kako bi vam to pošlo od ruke bitno je da meso marinirate, a za to iskoristite balzamiko, ulje i začine. Dobro je da meso stoji u marinadi što duže, ali nemojte da preterujete, jer ni to nije dobro. Nikako nemojte da stoji preko 12 sati.

Sastojci:

  • 1/4 šolje balzamika
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike braon šećer
  • 3 čena belog luka
  • 1 sušeni timijan
  • 1 kašičica sušenog ruzmarina
  • 4 pileća filea
  • svež peršun
FOTO: Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Chicken Recipes
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Priprema:

Pomešajte balzamiko, maslinovo ulje, šećer, seckani beli luk i suvo bilje, pa dobro posolite i pobiberite. Dodajte belo meso i dobro sjedinite. Ostavite da se marinira najmanje 20 minuta, a i 12 sati. Pecite meso na roštilju, a ako ga nemate poslužiće i dobar gril tiganj. Ukrasite svežim seckanim peršunom.

(Espreso/Stvar ukusa)