ideja za ručak
SPREMITE NAJSOČNIJE SVINJSKE ŠNICLE: 1 neobičan ZIMSKI SASTOJAK daje POSEBAN UKUS (RECEPT)
Za ovo jelo nisu potrebne posebne kulinarske veštine i uspeva čak i potpunim početnicima u kuhinji
Umesto standradnih recepata isprobajte da napravite svinjsko meso na drugačiji način.
Poslužite za ručak uz pire kromir ili samo uz sezonsku salatu.
Za ovo jelo nisu potrebne posebne kulinarske veštine i uspeva čak i potpunim početnicima u kuhinji.
Pripremali ste svinjsko mesona različite načine, ali ako želite da spremite pravo zimsko jelo, onda isprobajte ovaj recept sa jabukama. One daju posebnu aromu i čine meso još ukusnijim i sočnijim.
Sastojci:
4 svinjskog mesa bez kostiju (po izoru)
1 kašičica dimljene paprike
2 kašike maslinovog ulja
1 jabuka
1 crni luk
2 čena belog luka
2 kašičice svežeg ruzmarina
2 kašičice svežeg timijana
1 šolja jabukovog sirćeta
Priprema:
Meso posolite, pobiberite i pospite dimljenom paprikom. Propržite meso na zagrejanom ulju, pa izvadite iz tiganja. U isti tiganj dodajte isecečenu i očišćenu jabuku, krupnije seckan crni i mleveni beli luk i kuvajte dok jabuke i luk ne porumene i malo omekšaju, oko 8 minuta. Dodajte začinsko bilje i sirće, pa ostavite da provri. Vratite meso u tiganj i dinstajte dok sirće potpuno ne ispari, još nekih 6 do 8 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)