spremite za posnu slavu
ISKUSNI RIBAR OTKRIO TRIKOVE ZA PRŽENJE RIBE: Ovako će korica biti HRSKAVA, a neće se raspadati
Naučite kako da ispržite ribu, a da ona bude ukusna i da ne upije previše ulja, kao i da se ne raspadne
Ribu možete da ispržite ili da ispečete u rerni, a kako uskoro počinje Božićni post, otkrijte kako da je spremite tako da bude preukusna. Badnje veče ne možemo da zamislimo bez ribe na trpezi, kao i Svetog Nikolu.
Pomoću jednostavnih trikova, tj. sastojka, napravićete hrskavu ribu koja se ne raspada.
Ovaj trik je otkrio iskusan ribar, a važi i za rečnu i za morsku ribu.
Pre nego što krenete da je pržite, ribu prvo posolite, a onda i uvaljajte u kukuruzni skrob. Stvoriće se zaštitni film koji će sprečiti da ona upije višak ulja.
Stavite je u zagrejano ulje, pa kad se jedna strana isprži, okrenite je i sipajte jednu do dve kašike sirćeta. Ne samo da će korica biti hrskavija, nego će imati i lepši ukus kao i snažniju aromu.
Po želji u tiganj možete da dodate limun isečen na kolutove, sitno seckani beli luk i ruzmarin.
Pročitajte i kako da napravite šarana po starom jugoslovenskom receptu.
(Espreso/Stvar ukusa)