Kotlić, Foto: Profimedia

preukusno

MAKEDONSKI KOTLIĆ KAKAV SAMO NAJBOLJI MAJSTORI SPREMAJU: Ovaj RECEPT će svi ZAPISATI

Kada meso malo omeksa,dodajte paradajz isecen na kockice,iseckan krompir i sitno iseckanu ljutu papriku

Objavljeno: 23.11.2022. 21:52h

Napravite makedonski kotlić po originalnom receptu.

Savet: Kolicina vode koju dodate odredice gustinu jela.

Sastojci i Količina

jagnjetine ili junetine 1kg

crnog luka 250 g

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

ulje 80 ml

paradajz 250 g

ljuta paprika 1

mladi luk 3

belo vino 300 ml

krompir 300 g

foto: Profimedia

vegeta,so,biber

Kako pripremiti

Meso isecite na manje kockice,a luk sitno iseckajte.Na zagrejanom ulju dinstajte meso i luk.

Dodajte vegetu,so i biber i podlijte po potrebi.

foto: Printscreen/Youtube/ Mi Kuvamo Srcem Wir kochen mit Herz

Kada meso malo omeksa,dodajte paradajz isecen na kockice,iseckan krompir i sitno iseckanu ljutu papriku.

Dinstajte na laganoj vatri i povremeno mesajte dok meso potpuno ne omeksa i dok se krompir ne skuva.

Dodajte sitno iseceni mladi luk,vino i vodu i jos kratko prokuvajte.

(Espreso/Recepti.Žena.Blic.rs)