Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

spas je

SAMO 1 LIST OVOGA ĆE POMOĆI DA SE PASULJ BRŽE SKUVA: Za ovaj TRIK KUVARICE nisu ČULE (RECEPT)

Recepti koji se prenose sa kolena na koleno ne uključuju jedan sastojak, a on može da vam pomogne

Objavljeno: 23.11.2022. 20:03h

Pasulj redovno volite da spremate, ali vas često zamara jer se dugo kuva.

Recepti koji se prenose sa kolena na koleno ne uključuju jedan sastojak, a on može da vam pomogne.

Od sada ćete ga stalno stavljati.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Mama Buba
FOTO: Printscreen/Youtube/ Mama Buba
FOTO: Printscreen/Youtube/ Mama Buba
FOTO: Printscreen/Youtube/ Mama Buba
FOTO: Printscreen/Youtube/ Mama Buba
FOTO: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Samo jednu stvar treba da dodate u pasulj kako bi se brže skuvao.

Pasulj svi vole, bilo da je čorbast, prebranac ili u salati. Njegovom konzumacijom obezbeđujete unos ogromnog broja korisnih vitamina (prvenstveno grupe B), kao i kalijuma, magnezijuma, fosfora, joda i mnogih drugih minerala u svoje telo. Jedina mu je mana što se dugo kuva. Prvo, pasulj mora da stoji jedno vreme u vodu, a onda i kuvanje oduzima previše vremena.

foto: RINA

Pomoću jednostavnog trika možete da skratite vreme kuvanja i da vaše omiljeno jelo bude na stolu mnogo brže nego što ste očekivali. Ljudi obično dodaju sodu bikarbonu kako bi ubrzali kuvanje, ali zbog toga mahunarka gubi većinu korisnih jedinjenja.

foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Umesto sode u šerpu dodajte suve morske alge. Obično je jedan list alge dovoljan za celu šerpu. Poželjno je da dužina svake strane alge bude najmanje 10 centimetara. U suprotnom, morate dodati dva ili tri lista.

(Espreso/Stvar ukusa)