Meso, Foto: Profimedia

genijalno

PROFESIONALNI KUVARI OTKRILI DA ISPRŽITE MESO BEZ ULJA: Nakon MARINADE, ovo MORATE da URADITE

Inače, što se tiče samog ulja, uglavnom se ne preporučuje da ga koristite ako želite da pržite svinjetinu ili jagnjetinu

Objavljeno: 23.11.2022. 18:04h

Do sada ste meso pržili milion puta, ali postoje pravila koja će vam pomoći da ono uvek bude savršenog ukusa. Neka su opšte poznata, kao ona da meso treba lepo odmrznuti i da je poželjno da stoji u marinadi minimum pola sata.

Ako želite da bude savršeno isprženo i da ukus bude odličan, prvo meso marinirajte i začinite (to može po vašoj želji), a zatim ga stavite u tiganj, ali okrenite prvo stranu koja ima više masnoće.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: YOUTUBE/RECIPESTINEATS

Tajna je u tome što će, dok se topi, mast omogućiti da šniclu ispržite u sopstvenom soku. Ukus mesa je mnogo bolji od prženja u ulju.

foto: Printscreen/Youtube/Taste Show

Ali, profesionalni kuvari su otkrili da je najbitnija stvar - na koju stranu se okrenuli meso kod prženja.

foto: Printscreen/Youtube

Inače, što se tiče samog ulja, uglavnom se ne preporučuje da ga koristite ako želite da pržite svinjetinu ili jagnjetinu. Ove vrste mesa sadrže potrebnu količinu sopstvene masti, što je dovoljno za prženje.

(Espreso/Stvar ukusa)