obratite pažnju
OVO JE NEIZOSTAVNA TORTA SVIH SLAVSKIH TRPEZA, A IMA I POSEBNO IME: Zbog njene RASKOŠI mnogima je u TOP 5 (FOTO)
Izdašna, sočna, puna oraha, raskošnog ukusa... Verujemo da je mnogima rozen u top 5 slavskih kolača!
Sastojci:
pakovanje kora za rozen tortu 300 g šećera 150 ml vode 250 g maslaca 400 g mlevenih oraha
Za glazuru:
250 g šećera u prahu
četiri kašike vode malo crvene boje za kolače
Priprema:
Šećer i vodu pomešati u šerpi, kuvati dok ne proključa, pa dodati omekšali maslac. Mešati dok se ne istopi, skloniti sa vatre, dodati orahe i sve dobro sjediniti. Dobijenom smesom premazati kore i složiti tortu (poslednju koru ne filovati). Prekriti papirom za pečenje, odozgo pritisnuti knjigom i staviti u frižider da prenoći. Sutradan izmiksati šećer u prahu sa vodom i bojom za kolače, premazati tortu, vratiti u frižider da se glazura stegne, pa seći na štanglice i poslužiti.
Uživajte!
(Espreso)