njami
EVO KAKO TURCI SPREMAJU PALENTU: Ukusnija je od NAŠE, jer na kraju DODAJU OVO, recept KIDA
Ovo ukusno jelo obožava da doručkuje sultanija Mahidevran, a lepa turska glumica Nur Fetahoglu otkrila je originalni recept
Evo kako da napravite palentu na turski način po receptu zanosne sultanije Mahidevran!
Ovo ukusno jelo obožava da doručkuje sultanija Mahidevran, a lepa turska glumica Nur Fetahoglu otkrila je originalni recept , piše Lepa & srećna.rs
Sastojci:
4 kašike maslaca
4 kašike kukuruznog brašna
2 čaše vode (ili mleka, po želji)
300 g kačkavalja u listićima
Priprema:
Maslac polako rastopiti u tepsiji ili tiganju, a kad se zagreje u njega postepeno dodavati kukuruzno brašno uz stalno mešanje. Pržiti brašno dok ne dobije boju, a onda postepeno dodavati vodu (mleko) uz mešanje kako se ne bi stvorile grudvice.
Kad brašno nabubri i pretvori se u glatku masu, dodati listiće sira, promešati i još kratko kuvati na tihoj vatri.
Servirati toplo, uz jogurt ili kiselo mleko.
(Espreso/Lepa i Srećna)