Palenta, Foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

njami

EVO KAKO TURCI SPREMAJU PALENTU: Ukusnija je od NAŠE, jer na kraju DODAJU OVO, recept KIDA

Ovo ukusno jelo obožava da doručkuje sultanija Mahidevran, a lepa turska glumica Nur Fetahoglu otkrila je originalni recept

Objavljeno: 21.11.2022. 18:10h

Evo kako da napravite palentu na turski način po receptu zanosne sultanije Mahidevran!

Ovo ukusno jelo obožava da doručkuje sultanija Mahidevran, a lepa turska glumica Nur Fetahoglu otkrila je originalni recept , piše Lepa & srećna.rs

Sastojci:

4 kašike maslaca

FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

4 kašike kukuruznog brašna

2 čaše vode (ili mleka, po želji)

foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

300 g kačkavalja u listićima

Priprema:

Maslac polako rastopiti u tepsiji ili tiganju, a kad se zagreje u njega postepeno dodavati kukuruzno brašno uz stalno mešanje. Pržiti brašno dok ne dobije boju, a onda postepeno dodavati vodu (mleko) uz mešanje kako se ne bi stvorile grudvice.

foto: Printscreen/Youtube/ RIZNICA TAJNI

Kad brašno nabubri i pretvori se u glatku masu, dodati listiće sira, promešati i još kratko kuvati na tihoj vatri.

Servirati toplo, uz jogurt ili kiselo mleko.

(Espreso/Lepa i Srećna)