Prijatno
JUGOSLOVENSKI RECEPT ZA NATUR ŠNICLE: Ovaj dodatak ih čini još UKUSNIJIM, a priprema uopšte nije komplikovana
Najlakši recept za čuvene jugoslovenske natur šnicle
Jugoslovenske domaćice su se često snalazile sa onim što imaju u kuhinji i tako su nastala neka od najlepših jela, a upravo takve su i natur šnicle.
Možete da iskoristite meso koje imate u zamrzivaču, samo vodite računa da ne bude piletina. Sve ostale sastojke imate u špajzu, a umesto bujona možete da koristite i vodu, mada je on bolji jer dodatno omekšava meso.
Sastojci:
- 1,2 kg mesa po izboru (junetina, teletina, svinjetina)
- 3 kašike brašna + za meso
- 1/2 glavice belog luka
- malo senfa
- malo bujona
Priprema:
Šnicle izlupajte čekićem za meso, pa posolite i pobiberite. Sipajte ulje da pokrije dno, pa kada se zagreje dodajte meso koje ste prethodno premazali senfom, pa uvaljali u brašno. Kratko propržite, pa izvadite iz posude. U istoj šerpi kratko propžite sitno seckan beli luk, a zatim dodajte biber i brašno (3 kašike). Promešajte, posolite, pa sipajte bujon (pomešajte kocku supe sa vodom) toliko da se napravi fini sos. Kada provri promešajte i ostavite još par minuta, pa vratite šnicle i smanjite temepraturu. Dinstajte još nekih pola sata. Umesto na šporetu, možete ih dinstati u rerni.
(Espreso/Stvar ukusa)