Ribanac, Foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

NJAMI

NAPRAVITE KUPUS RIBANAC BEZ PRETAKANJA: Kada ga stavite u BURE ovo OBAVEZNO morate da DODATE (RECEPT)

Ribanac ne treba pretakati, već samo povremeno prati salvetu

Objavljeno: 20.11.2022. 20:01h

Kiseli kupus "ribanac" odličan je sastojak mnogih zimskih jela, a osvežavajuća salata od ovog kupusa odličan je izvor C vitamina.

Sastojci:

tvrde glavice kupusa

so

kim

šargarepa

Priprema: Kupus očistiti od spoljnih listova, oprati i narendati.

Šargarepu očistiti, oprati i iseći na kolutove. Pripremiti čisto i suvo bure.

Ređati red kupusa, red soli, red šargarepe i posuti kimom.

Kad se bure napuni, kupus prekriti platnenom salvetom pa dobro pritisnuti čamovim drvetom. Salveta upija penu od vrenja.

Na drvo staviti poveći kamen.

Ribanac ne treba pretakati, već samo povremeno prati salvetu.

Ukoliko je bure veliko, između redova ribanca mogu se staviti glavice kupusa i kriške jabuka. Na vrh napunjenog bureta staviti cele oprane jabuke.

(Espreso)