Krofne, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
NJAMI
AUSTRIJSKE KROFNE SA SVINJSKOM MAŠĆU: Srpske domaćice NIKADA nisu pravile OVAKVE, oduševićete se (RECEPT)
Oduševićete se ovim ukusom
Objavljeno: 20.11.2022. 16:15h
Milica Tomic
Sastojci
Potrebno je:
420 g brašna
210 g svinjske masti
100 g šećera u prahu
1 jaje
1 žumance
1 pakovanje vanilinog šećera
džem
Priprema
Ovaj austrijski recept za krofne je dobro čuvana tajna iz bakinog detinjstva. Jednostavan je i brz, a ipak izuzetno ukusan, baš kao u dobra stara vremena.
Umesite sve sastojke u testo na dasci. Razvucite testo, isecite krofne i pecite na 180°C dok ne dobiju svetlo žutu boju. Napravite krofne spajanjem po dva parčeta sa džemom u sredini.
(Espreso)