Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/HomekitchenwithDanny

PAŽNJA

PRLENKE SA JAJIMA U RERNI SU SAVRŠEN NEDELJNI DORUČAK: Bićete SITI već od jutra (RECEPT)

Pri serviranju posipajte preko alevu papriku, a ako bude potrebe - i so

Objavljeno: 19.11.2022. 23:50h

Potrebni sastojci:

200 g kiselog mleka, 1/2 kašičice sode bikarbone, 5 kašika maslinovog ulja, oko 250 g brašna, 300 g izmrvjenog sira, 5-6 jajeta, prstohvat origana, prstohvat bosiljka, prstohvat aleve paprike, so po želji

Način pripreme:

Sipajte deo brašna u činiju i dodajte mu 2 kašike maslinovog ulja i mleka, u kojem ste razmutili sodu. Drvenom kašikom promešajte, dodajte bosiljak, origano i sir, pa polako dodajte brapno, tako da dobijete glatko testo. Od njega napravite 5-6 prlenki, premažite ih sa obe strane maslinovim uljem i stavite ih da se peku u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni. Malo pre nego što budu gotove, preko svake razbijte po 1 jaje. Pri serviranju posipajte preko alevu papriku, a ako bude potrebe - i so.

(Espreso)