UKUSNO I LEPO
RASKOŠAN SLAVSKI KOLAČ ZA ARANĐELOVDAN: Izgledaće predivno na vašoj trpezi (RECEPT)
U sud staviti malo mlake vode, udrobiti kvasac, zamesiti sa malo brašna
Proslavite krsnu slavu uz najraskošniji slavski kolač do sada. Evo kako da ga pripremite.
Sastojci:
1/2 kg brašna
20 g kvasca
so
kašičica šećera
2 jaja
šoljica ulja
voda
Priprema:
1. U sud staviti malo mlake vode, udrobiti kvasac, zamesiti sa malo brašna. Smesu posoliti i staviti je na toplo mesto da uskisne.
2. Kada je kvasac nadošao, dodati brašno, kašičicu šećera, soli po ukusu, jaja i ulje.Sve sastojke zamesiti mlakom vodom. Testo dobro izraditi i ostaviti na toplom mestu da naraste.
3. Naraslo testo premesiti, oblikovati slavski kolač i staviti ga u dublju šerpu. Sačekati da kolač naraste, namazati ga umućenim žumancetom, i staviti da se peče na 200˚C. Skoro pečen kolač izvaditi iz rerne, ukrasiti ga i vratiti da se peče.
(Espreso / Stvar ukusa)