Ren, Foto: Profimedia
za slavu
RECEPT ZA DOMAĆI REN: Odlično se slaže uz PEČENJE I SARMU na svakoj SLAVSKOJ TRPEZI
Probajte i vi da napravite domaći ren
Objavljeno: 18.11.2022. 19:49h
Andjela Milojkovic
Na svakoj slavskoj trpezi obično se nađu sarma i pečenje, a to nikako ne ide bez rena. To je neodvojiva kombinacija koju svi obožavaju.
Evo jednog jednostavnog recepta za domaći ren.
Sastojci:
- 2 korena rena
- 1 kašika soli
- 1 kašičica šećera
- po potrebi voda
- po potrebi alkoholno sirće
Priprema:
Oba korena rena oljuštiti, oprati i izrendati na sitno rende (možete usitniti u blenderu, ali je mnogo ukusniji izrendan). U izrendan ren dodati so, šećer i izmešati. Smesu staviti u teglu. Zasebmo sjediniti vodu i sirće, sipati u teglu i dobro zatvoriti poklopcem.
Savet:
Količinu vode i sirćeta prilagodite svom ukusu, zavisno od toga koliko volite da ren bude kiseo. Savršeno se slaže uz pečenje, sarmu...
(Espreso/Recepti)