Ren, Foto: Profimedia

za slavu

RECEPT ZA DOMAĆI REN: Odlično se slaže uz PEČENJE I SARMU na svakoj SLAVSKOJ TRPEZI

Probajte i vi da napravite domaći ren

Objavljeno: 18.11.2022. 19:49h

Na svakoj slavskoj trpezi obično se nađu sarma i pečenje, a to nikako ne ide bez rena. To je neodvojiva kombinacija koju svi obožavaju.

Evo jednog jednostavnog recepta za domaći ren.

Sastojci:

  • 2 korena rena
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica šećera
  • po potrebi voda
  • po potrebi alkoholno sirće
foto: Profimedia

Priprema:

Oba korena rena oljuštiti, oprati i izrendati na sitno rende (možete usitniti u blenderu, ali je mnogo ukusniji izrendan). U izrendan ren dodati so, šećer i izmešati. Smesu staviti u teglu. Zasebmo sjediniti vodu i sirće, sipati u teglu i dobro zatvoriti poklopcem.

Savet:

Količinu vode i sirćeta prilagodite svom ukusu, zavisno od toga koliko volite da ren bude kiseo. Savršeno se slaže uz pečenje, sarmu...

(Espreso/Recepti)