Posne punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/Recepti.com

njami

OVAJ RECEPT ZA POSNE PUNJENE PAPRIKE ĆE VAM SVI TRAŽITI: Zbog 1 SASTOJKA kreće VODA na USTA

Bogate ukusima, a hranjive, odličan su predlog za dnevni meni

Objavljeno: 18.11.2022. 19:25h

Paprika je povrće koje naše domaćice rado spremaju na bezbroj načina. Međutim, najpopularnije su one punjene mesom.

Ali da li ste znali da su punjene paprike u posnoj verziji jednako ukusne kao i one mrsne? Ukoliko niste sigurni u ovo, spremite ih po receptu Telegrafa i uživajte u njihovom ukusu.

Odlične su i za vegansku ishranu. Bogate ukusima, a hranjive, odličan su predlog za dnevni meni.

foto: Printscreen/Youtube/ tastes from the village

Sastojci:

8 paprika

2 glavice crnog luka

2 šargarepe

1 šolja pirinča

4 čena belog luka

FOTO: Printscreen/Youtube/ tastes from the village
FOTO: Printscreen/Youtube/ tastes from the village
FOTO: Printscreen/Youtube/ tastes from the village
FOTO: Printscreen/Youtube/ tastes from the village

10 kašika ulja

1 šolja mlevenih oraha

so

biber

1 dl soka od paradajza paradajz

foto: Printscreen/Youtube/ tastes from the village

1 kašika brašna

Priprema:

U velikom tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte sitno seckani crni luk. Posle pet minuta dodajte šargarepu koju ste prethodno izrendali na krupno rende i sitno seckan beli luk. Sve zajedno dinstajte oko pet minuta.

Pirinač stavite u hladnu vodu i perite ga dok voda ne ostane sasvim čista. Pirinač zatim dodajte u tiganj sa povrćem.

Na kraju dodajte i mlevene orahe. Sve mešajte i začinite solju i biberom i ostalim začinima po ukusu.

foto: Printscreen/Youtube/ tastes from the village

Paprike operite i odstranite im vrh, ali ga sačuvajte, pa ih napunite smesom i ređajte u duboku šerpu.

U tiganj u kom ste pržili povrće sipajte oko dva litra vode, pa dodajte paradajz-sos i kašiku brašna. Tečnost koju dobijete sipajte preko paprika tako da dopola "plivaju" u njoj. Vrh koji ste odsekli vratite na papriku.

U zagrejanu rernu stavite paprike da se peku na 180 stepeni oko 45 minuta.

Kada su gotove, ostavite ih da se prohlade, pa ih služite.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)