njami
OVAJ RECEPT ZA POSNE PUNJENE PAPRIKE ĆE VAM SVI TRAŽITI: Zbog 1 SASTOJKA kreće VODA na USTA
Bogate ukusima, a hranjive, odličan su predlog za dnevni meni
Paprika je povrće koje naše domaćice rado spremaju na bezbroj načina. Međutim, najpopularnije su one punjene mesom.
Ali da li ste znali da su punjene paprike u posnoj verziji jednako ukusne kao i one mrsne? Ukoliko niste sigurni u ovo, spremite ih po receptu Telegrafa i uživajte u njihovom ukusu.
Odlične su i za vegansku ishranu. Bogate ukusima, a hranjive, odličan su predlog za dnevni meni.
Sastojci:
8 paprika
2 glavice crnog luka
1 šolja pirinča
4 čena belog luka
10 kašika ulja
1 šolja mlevenih oraha
so
biber
1 dl soka od paradajza paradajz
1 kašika brašna
Priprema:
U velikom tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte sitno seckani crni luk. Posle pet minuta dodajte šargarepu koju ste prethodno izrendali na krupno rende i sitno seckan beli luk. Sve zajedno dinstajte oko pet minuta.
Pirinač stavite u hladnu vodu i perite ga dok voda ne ostane sasvim čista. Pirinač zatim dodajte u tiganj sa povrćem.
Na kraju dodajte i mlevene orahe. Sve mešajte i začinite solju i biberom i ostalim začinima po ukusu.
Paprike operite i odstranite im vrh, ali ga sačuvajte, pa ih napunite smesom i ređajte u duboku šerpu.
U tiganj u kom ste pržili povrće sipajte oko dva litra vode, pa dodajte paradajz-sos i kašiku brašna. Tečnost koju dobijete sipajte preko paprika tako da dopola "plivaju" u njoj. Vrh koji ste odsekli vratite na papriku.
U zagrejanu rernu stavite paprike da se peku na 180 stepeni oko 45 minuta.
Kada su gotove, ostavite ih da se prohlade, pa ih služite.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)