Jelka hleb, Foto: Printscreen/Youtube/Jelena JelaPetrović
paŽnja
OVAKO SE PRAVI JELKA HLEB, VRHUNSKA DEKORACIJA I JOŠ BOLJI UKUS: Porodica će se obradovati više nego ikad (VIDEO)
Pokriti da malo poraste . Kalup premazati uljem i ubaciti testo i oblikovati po kalupu. Pokriti malo da krene. Peći na 220 stepeni C oko 30 min.
Objavljeno: 18.11.2022. 16:30h
Vanja Pejić
Praznici nam stižu, a vreme je da obradujete porodicu sa dekorativnim hlebom u obliku jelke.
Potrebno je:
200 ml. mleka
10 gr svežeg kvasca 1 jaje 3 kašike maslinovog ulja 1 kašičice šećera malo soli 400 gr brašna
Priprema:
U mlako mleko izmrviti kvasac dodati šećer. Kad zapeni sipati u vanglu, dodati jaje, ulje brašno so i umutiti srednje testo. Pokriti da malo poraste . Kalup premazati uljem i ubaciti testo i oblikovati po kalupu. Pokriti malo da krene. Peći na 220 stepeni C oko 30 min. Ukrasiti po želji.
(Espreso)