OBRATITE PAŽNJU
OVAKO NEMCI PRAVE NAJBOLJE PALAČINKE IZ RERNE: Treba im DUPLO MANJE vremena od NAS, tvrde da su APSOLUTNO NAJBOLJE
Samo šest sastojaka i pet minuta za pripremu učiniće ovaj obrok omiljenim doručkom ili večerom
Ovo je apsolutno najbolji recept za nemačke palačinke.
Samo šest sastojaka i pet minuta za pripremu učiniće ovaj obrok omiljenim doručkom ili večerom.
Sastojci:
6 većih jaja
1 šolja mleka
1 šolja brašna
prstohvat soli
1 kašika ekstrakta od vanile
5 kašika putera
Priprema:
1. Dodajte 5 kašika putera u pleh veličine 22*33 centimetra i stavite ga u prethodno zagrejanu rernu da se otopi.
2. U međuvremenu pomešajte jaja, mleko, brašno, so i ekstrakt vanile i mešajte dok ne postane glatka masa. Sipajte testo u posudu sa pečenje, preko otopljenog putera.
3. Pecite dok ivice ne postanu zlatnosmeđe, a testo ne izgleda kao nadošlo, oko 22 do 27 minuta.
4. Služite toplo i pospite preko šećer u prahu ili preliv po želji.
Palačinke možete da pečete i u tiganju. Prijatno!
(Espreso)