Lenja pita sa sirom, Foto: Printscreen Youtube

predjelo

SLANA LENJA PITA: Super predjelo za ARANĐELOVDAN, 1 SASTOJAK daje poseban UKUS

Jednostavan recept za neodoljivo predjelo ili večeru - slana lenja pita sa sirom

Objavljeno: 17.11.2022. 23:10h

Lenja pita je najpoznatija srpska poslastica koja se pravi sa jabukama. Isprobajte i slanu verziju i ispecite neodoljivu lenju pitu sa sirom. Testo se priprema tako što se svi sastojci umute, a nadev se samo pomeša. Vrlo je jednostavno i praktično, a svima će se dopasti. Odlična je ideja za slavsku trepzu, a ako niste osmislili jelovnik za Aranđelovdan, ovo je naš predlog.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 100 ml ulja
  • 30 g šećera
  • 100 ml jogurta
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • Za fil:
  • 250 g feta sira
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 2 jajeta
  • FOTO: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja
    FOTO: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja
    FOTO: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, jogurt i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Pola smese sipajte u tepsiju i kratko pecite (nekih 10 minuta) u zagerejanoj rerni na 180°C. Za to vreme pripremite nadev od sira. U posudi pomešajte fetu, kiselu pavlaku, jaja i brašno. Dobr osjedinite i sipajte preko kore. Prelijte preostalom smesom za koru i vratite u rerna na još 20-30 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)