značuće vam to
SAMO NAŠE BAKE ZNAJU KAKO SE STERILIZUJU TEGLE ZA ZIMNICU: Domaćice 1 STVAR redovno ZABORAVLJAJU da URADE
Žene spremaju ajvar, turšiju, džem, ali često greše kod jedne bitne stvari
Zimnica se već uveliko sprema, iako je lakše da se kupi u prodavnici, kod nas je slađe ono što je domaće.
Žene spremaju ajvar, turšiju, džem, ali često greše kod jedne bitne stvari.
Na ovo dobro obratite pažnju.
Ono što je najvažnije kada je spremanje zimnice u pitanju je pravilno pripremanje flaša i tegli. Ovaj korak nikako ne smete da preskočite, jer ako flaše ili tegle ne budu 100 odsto čiste, čitav trud može da vam propadne.
Da su saveti naših baka vredni kao zlato, dokazuju i ovi, pomoću kojih ćete na najbolji i najbrži način spremiti tegle i flaše za zimnicu.
Prvo što treba da uradite je da staklene tegle i flaše dobro operete deterdžentom za sudove koji inače koristite. Kad se ocede, lagano ih prebrišite čistom pamučnom krpom.
Obavezan korak je sterilizacija staklene ambalaže u koju ćete staviti zimnicu. Zagrejte rernu na 100 stepeni, poređajte tegle u pleh tako da im otvor bude okrenut nadole, i stavite ih da se greju 15-20 minuta.
Pažljivo ih izvadite iz rerne i slobodno stavljate džem, ajvar, povrće..., dok su tegle još tople.
Međutim, ono na šta mnogi zaboravljaju su čepovi i poklopci, koji bi takođe trebalo da budu savršeno čisti, a savet Telegrafa je da ih otkuvate u velikoj šerpi.
(Espreso/Telegraf)