Sos, Foto: Printscreen/Youtube/ Recepti Brigita Husic

poslušajte

OD SADA VIŠE NEĆETE MORATI DA BACATE PRESOLJENO JELO: Naše BAKE otkrile koja NAMIRNICA će ga SPASITI

Postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da sprečite to

Objavljeno: 17.11.2022. 18:01h > 18:03h

Svima se dešava da presole hranu, a najgore je od svega što tada ne može da se jede i uživa u njoj.

Postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da sprečite to.

Ovo će značiti svakoj ženi.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

1. Luk, šagarepa ili krompir

Ako ste presolili supu, sos ili gulaš u jelo dodajte jednu celu glavicu luka, šargarepu ili oljušten krompir koji će pokupiti so.

2. Voda ili neslan temeljac

foto: Printscreen/Youtube/ Recepti Brigita Husic

Možete da dodate i vodu ili neslan temeljac, a ako je potrebno da posle toga zgusnete jelo posegnite za malo gustina ili skroba, a možete da dodate i bešamel sos.

3. Jabuka

Još jedan jednostavan trik koji su koristile naše bake, a koji rešava presoljeno jelo jeste da u njega ubacite oljuštenu jabuku. Ostavite jabuku u jelu da pokupi so, pa je onda pred kraj pripreme izvadite i bacite.

4. Sirće, limun ili vino

foto: Profimedia

Za “rasoljavanje” jela možete koristiti i neku od ovih kiselina. Malo sirćeta, vina ili naceđenog limuna neutralisaće višak soli. Ovaj trik možete da koristite i kada previše zaljutite jelo paprikom ili biberom.

5. Neutralna pavlaka

Ukoliko presolite jelo koje ima sos bilo od paradajza ili neki drugi sos, so možete neutralisati ako u jelo dodate neutralnu pavlaku za kuvanje. Ona će samo učiniti da svaki sos bude ukusniji.

(Espreso/Stvar ukusa)