OBRATITE PAŽNJU
TURSKI MENEMEN KOJI JE OSVOJIO SRBE, A POSEBNO NAŠE ŽENE: Jede se direktno iz TIGANJA, ZNALI SU ŠTA JE DOBRO
Turska kuhinja je veoma slična našoj i rado joj se vraćamo. Danas vam donosimo jedan brzi recept za doručak ili ručak
Od davnina poznati turski menemen je još ukusniji kada se jede direktno iz tiganja, lepinjom uzimajući zalogaje.
Turska kuhinja je veoma slična našoj i rado joj se vraćamo. Danas vam donosimo jedan brzi recept za doručak ili ručak:
Potrebno je:
4 paprike različite boje
1 ljuta paprika
2 glavice crnog luka
20 ml maslinovog ulja
20 gr putera
3 veća paradajza
3-4 jajeta
malo šećera
po ukusu so i biber
seckani peršunov list
Priprema:
Papriku i paradajz dobro oprati. Iseckati papriku na sitne kocke, a ljutu papriku na kolutove tako da nema semenki. Paradajz oljuštiti i iseckati na sitnije kocke. U dublji tiganj staviti ulje i puter da se zagreju, dodati sitno iseckani crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast. Dodati iseckanu papriku, malo posoliti i poklopiti da se dinsta dok ne bude do pola mekana. Nakon toga dodati paradajz, malo pošećeriti, poklopiti i ostaviti da sve krčka dok paradajz ne odmekne. Možete paradajz malo ispasirati pasirkom za krompir ili samo viljuškom zgnječiti da se dobije pire. U mekano povrće razbiti 3-4 jajeta po obodu tiganja, pobiberiti i još malo posoliti sve, a onda drvenom viljuškom nežno mešati jaja da se sjedine s povrćem. Ostaviti sve još nekoliko minuta da ukrčka. Topao menem posuti sitno iseckanim peršunovim listom.
(Espreso)