PREUKUSNA
BEZ PEČENJA I KUVANJA: Ovo je NAJUKUSNIJA TORTA koju ćete probati, zalogaji se TOPE U USTIMA (RECEPT)
Recept za čoko moko tortu pogledajte u nastavku i uživajte u kremastoj poslastici za praznike.
U moru recepata za torte i kolače koje možete pripremiti za slavu ili neki svečani događaj posebno se izdvaja čoko moko torta. Uz minimalno truda napravićete vrhunski slatkiš.
Ništa se ne kuva i ne peče, a izuzetno je mekana i kremasta. U nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno za pripremu.
Sastojci:
1 pakovanje gotovih tamnih kora za torte
400 ml čokoladnog mleka
Prvi fil:
300 g mlevenog keksa
600 g kisele pavlake
150 g šećera u prahu
Drugi fil:
500 g šlag krema
500 ml kisele vode
Priprema
Pomešajte kiselu pavlaku, šećer u prahu i mleveni keks da se dobije ujednačena smesa. Za drugi fil umutite šlag sa kiselom vodom. Prvi fil podelite na dva dela, za prvu i drugu koricu, a drugi fil podelite na tri dela za prvu, drugu i treću koru. Postavite na poslužavniku prvu koru i izbockajte je čačkalicom, a onda natopite sa trećinom čokoladnog mleka, nakon toga filujete sa prvim filom, i onda sa drugim. Ponovite isti postupak i sa drugom korom. Na treću koru stavite samo čokoladno mleko i šlag. Umesto šlaga možete po želji staviti i čokoladnu glazuru.
(Espreso)