paŽnja
OVO JE NAJVEĆA OPASNOST KOJA VAM PRETI AKO POJEDETE ZMAJEVO VOĆE: Sadrži POGUBNU stvar
Zmajevo voće sadrži 15% preporučene dnevne doze vitamina C, koji jača imuni sistem, stimuliše proizvodnju kolagena i poboljšava apsorpciju gvožđa
Zmajevo voće je puno vitamina i minerala koji su potrebni našem telu za pravilno funkcionisanje.
Zmajevo voće sadrži 15% preporučene dnevne doze vitamina C, koji jača imuni sistem, stimuliše proizvodnju kolagena i poboljšava apsorpciju gvožđa.
Kada je reč o mineralima, ovo voće sadrži kalcijum, gvožđe, magnezijum i fosfor, zbog čega je dobro za zdravlje krvi i mišićno-koštanog sistema. Ima veoma nisku kalorijsku vrednost i brzo vas zasiti, zbog čega se preporučuje svima koji su na dijeti i žele da se otarase viška kilograma.
Zmajevo voće je bogato i vlaknima, zahvaljujući kojima poboljšava rad creva, a takođe je odličan prirodni izvor omega-3 masti, esencijalnih masnih kiselina i vitamina B. Sadrži antioksidante, ima diuretička i drenažna svojstva koja sprečavaju zadržavanje tečnosti.
Zmajevo voće poboljšava zdravlje kože i kose – čini kožu elastičnijom i mekšom, a kosu sjajnijom. Ova voćka se preporučuje i deci i odraslima, međutim jedna grupa ljudi treba da je izbegava - dijabetičari.
Naime, zmajevo voće uglavnom sadrži glukozu, dok je procenat fruktoze i saharoze veoma mali, pa ga dijabetičari ne bi trebalo da jedu.
Zmajevo voće se često pravi sok, a evo recepta:
Prerežite voće na pola. Odvojite pulpu kašikom i stavite je u mikser. Dodajte 3-4 kašike šećera od cele trske. Pokrijte vodom. Dobro promešajte, pa procedite (cediljku stavite preko flaše do pola napunjene vodom). Zmajsko voće je puno vitamina i minerala koji su potrebni našem telu za pravilno funkcionisanje.
(Espreso)