Testo, Foto: Profimedia

zapamtite to

PROFESIONALNI PEKARI OTKRILI KOJA 3 SASTOJKA ČINE PECIVO MEKANIM I SUTRADAN: Biće ukusnije NEGO IKAD

Kako se to ne bi desilo, profesionalni pekari su otkrili koja 3 sastojka će vam pomoći da pecivo bude ukusno, mekano i sveže danima nakon pripreme

Objavljeno: 16.11.2022. 22:11h > 22:14h

Otkrijte koja su to tri sastojka koja će svako pecivo učiniti mnogo lepšim i mekšim.

Neće svaka domaćica tako lako pristati da umesi testo, jer ono zahteva trud i vreme. Ali zato kada krene napravi veću količinu, kako bi dobila što više peciva. Zbog toga se često dešava da ostane dosta peciva za sutradan, a ono može da bude bajato.

foto: youtube printscreen/The Perfect Home

Kako se to ne bi desilo, profesionalni pekari su otkrili koja 3 sastojka će vam pomoći da pecivo bude ukusno, mekano i sveže danima nakon pripreme.

Кoji sastojci pomažu da peciva ostanu sveža?

Skrob Čak i mala količina skroba vam omogućava da postignete odlične rezultate. Uz pomoć ovog sastojka, pecivo ostaje mekano dugo vremena. Pšenični skrob je najpogodniji za ovu svrhu.

FOTO: Filip Plavčić
FOTO: Filip Plavčić
FOTO: Profimedia
FOTO: Filip Plavčić
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Kisela voda Ako želite da pecivo ostane mekano i sveže danima, ali i da bude bujno, onda u testo dodajte kiselu vodu. Pola čaše će biti dovoljno.

foto: Profimedia

Ulje Malo ljudi zna da čak i mala količina ulja može značajno poboljšati kvalitet peciva.

(Espreso/Stvar ukusa)