zapamtite to
PROFESIONALNI PEKARI OTKRILI KOJA 3 SASTOJKA ČINE PECIVO MEKANIM I SUTRADAN: Biće ukusnije NEGO IKAD
Kako se to ne bi desilo, profesionalni pekari su otkrili koja 3 sastojka će vam pomoći da pecivo bude ukusno, mekano i sveže danima nakon pripreme
Otkrijte koja su to tri sastojka koja će svako pecivo učiniti mnogo lepšim i mekšim.
Neće svaka domaćica tako lako pristati da umesi testo, jer ono zahteva trud i vreme. Ali zato kada krene napravi veću količinu, kako bi dobila što više peciva. Zbog toga se često dešava da ostane dosta peciva za sutradan, a ono može da bude bajato.
Kako se to ne bi desilo, profesionalni pekari su otkrili koja 3 sastojka će vam pomoći da pecivo bude ukusno, mekano i sveže danima nakon pripreme.
Кoji sastojci pomažu da peciva ostanu sveža?
Skrob Čak i mala količina skroba vam omogućava da postignete odlične rezultate. Uz pomoć ovog sastojka, pecivo ostaje mekano dugo vremena. Pšenični skrob je najpogodniji za ovu svrhu.
Kisela voda Ako želite da pecivo ostane mekano i sveže danima, ali i da bude bujno, onda u testo dodajte kiselu vodu. Pola čaše će biti dovoljno.
Ulje Malo ljudi zna da čak i mala količina ulja može značajno poboljšati kvalitet peciva.
(Espreso/Stvar ukusa)