Urnebes salata, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

njami

SPECIJALITET SA JUGA SRBIJE: Urnebes salata po DOMAĆEM RECEPTU, ukusna i kremasta

Ova salata je popularna na jugu Srbije i nezaobilazan je dodatak uz roštiljsko meso. Evo kako je i vi možete napraviti po našem receptu

Objavljeno: 16.11.2022. 18:02h

Urnebes salata je popularna na jugu Srbije i nezaobilazan je dodatak uz roštiljsko meso. U nastavku pročitajte kako da je napravite sami kod kuće. Potrebno vam je svega nekoliko jednostavnih sastojaka koje lako možete nabaviti na pijaci. Biće i odličan dodatak slavskoj trpezi.

Sastojci:

  • 500 g sira
  • 2-3 čena belog luka
  • ljuta tucana paprika (količina po želji)
  • kašičica mlevene slatke paprike
  • maslinovo ulje
  • so, ukoliko je sir neslan
foto: Printscreen Youtube

Priprema:

U činiju stavite sir pa ga dobro izgnječite viljuškom. Dodajte ljutu tucanu papriku i slatku mlevenu. Beli luk sitno iseckajte ili izgnječite pa i njega dodajte. Kad se masa ujednači, sipajte malo ulja pa ponovo promešajte. Urnebes salata treba da odstoji u frižideru nekoliko sati pre služenja.

(Espreso/Stvar ukusa)