PREUKUSAN JE
ZABORAVITE NA DUGO KUVANJE I PRVU VODU: Ovakav PASULJ jedu samo Srbi koji znaju ŠTA VALJA (RECEPT)
Brzina pripreme odgovara situaciji: "Hoćuuu pasulj za menje od sat vremena"
Jede vam se pasulj, nemate vremena za prvu vodu, zatim drugu vodu i kuvanje od tri sata, našli smo recept za pasulj za koje se nadamo da će vam se dopasti.
Sastojci 3 osobe
1 glavica crnog luka 1 kom pečena crvena paprika 1 konzerva belog pasulja oko 100ml soka od paradajza po želji: beli luk, so, biber, vegeta po ukusu, 1-2 kašičice suve nane
Priprema
Dok se tiganj zagreva:
Iseckati crni luk na polumesece
Iseckati pečenu crvenu papriku
Prodinstati na malo ulja crni luk.
Čim luk dobije zlatkastu boju dodati iseckanu crvenu pečenu papriku.
Kratko prodinstati sve zajedno a zatim dodati pola količine soka od paradajza, dinstati još kratko.
Procediti pasulj iz konzerve, zatim ga istresti u tiganj, dodavati ostatak paradajz soka do željene gustine (procenite sami da li vam treba više ili manje, zavisi koju gustinu želite).
Dodati začine po želji, ostaviti da se krčka do željene gustine, zatim skloniti sa šporeta.
Predlog: Uz ovaj ručak kao prilog možete dodati pohovane tikvice.
(Espreso)