Posna sarma, Foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

vrhunski

NAPRAVITE POSNU SARMU ZA DUPLO BRŽE VREMENA NEGO DO SADA: Biće vam ŽAO što niste znali ovaj NAČIN UVIJANJA

Ovako pripremljena sarma lepa je i topla, a može da se služi i hladna

Objavljeno: 15.11.2022. 20:56h > 21:05h

Recept za posnu sarmu.

Posna sarma popularna, kako naziv kaže, tokom posta. Ima dosta recepata i puno mogućnosti

Posna sarma popularna, kako naziv kaže, tokom posta. Ima dosta recepata i puno mogućnosti.

Možete kombinovati sastojke po svom ukusu. Nema tu nekih pravila kojih se treba držati. Ovo je jedan vrlo jednostavan recept.

foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

Posna sarma, sastojci (za 15 komada):

1 manja glavica crnog luka

1 komad praziluka (cca 10 cm dužine)

2-3 kašike ulja

1 kašičica slatke začinske paprike

20 kašičica pirinča po izboru

FOTO: Printscreen Youtube / Serpica Recepti
FOTO: Printscreen Youtube / Serpica Recepti
FOTO: Printscreen Youtube / Serpica Recepti
FOTO: Printscreen Youtube / Serpica Recepti

po ukusu: so, ljuta mrvljena paprika, beli luk, ruzmarin, biber,…

15 listova kiselog kupusa (*plus za oblaganje šerpe)

2 lovorova lista

Priprema:

Sitno iseckani crni luk i praziluk pržite na vrelom ulju dok omekša i porumeni. Dodajte slatku papriku, propržite par sekundi, pa umešajte opran pirinač i sve ostale začine.

Listove očistite od žila i uvijajte sarmice na uobičajen način. U zavisnosti od veličine listova, stavljate po jednu punu kašičicu fila ili više.

foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

Ređajte u šerpu/lonac koji ste obložili listovima kupusa.

Dodajte listove lovora, prekrijte listovima kupusa, nalijte vodom da ogrezne i kuvajte dok kupus ne omekša.

Ja kuvam u ekspres loncu oko pola sata.

Napomene:

Količine su okvirne, prilagodite ih potrebama i ukusu.

Uz kiseli kupus se odlično slažu razne projice.

foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

Uz posnu varijantu, preporučujem posne projice koje možete obogatiti raznim biljnim dodacima poput povrća ili biljnih sireva.

1. Savet bake zlata vredan! Kašika i po fila i… eto rolnice!

2. Preklop sa tri strane

3. Preklopite sa jedne strane, a onda urolajte.

foto: Printscreen/Yojutube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

4. Isecite krajeve rolnici i uvucite ih u “džepove”.

(Espreso/Danas/Stvar ukusa)